Kiesol 30kg Kiesol (30 kg)
Kiesol 30kg Kiesol (30 kg)
Kiesol (30 kg)
0 Review | Review toevoegen
Kiesol is een oplosmiddelvrij, vloeibaar, zeer effectief verkiezelingsconcentraat voor het afdichten van vochtig metselwerk.

Artikelnummer

181030

Gewicht   

30,000 KG

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

1-5 werkdagen

€ 499,95
€ 449,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Inhoud: 30 kg

Toepassingen
 • Remmers Kiesol is een speciaal vloeibaar combinatieproduct bestaande uit waterwerende kiezelzuurverbindingen.
 • Hydrofoberende, capillair vernauwende dieptebescherming voor het afdichten van vochtig, nat metselwerk (kelder, souterrain, fundering).
 • Bescherming tegen capillair optrekkend vocht middels injectie met Remmers Kiesol als boorgatentechniek.
 • Dampopen sperzone (dieptebescherming) tegen vocht vanaf de achterzijde.
 • Verbeterde hechting door grondering 1:1 met water.
 • Ondergrondversteviging en verbetering van de chemicaliënresistentie door verkiezeling.
 • Snelle werkvolgorde en bewerking door verkiezeling met afdichtingsmortels (systeemafdichting in 1 dag)
 • Als oplosmiddelvrij, hoog geconcentreerd, systeemonderdeel is Kiesol milieuvriendelijk en vandaar ook geschikt voor binnentoepassing.
 • Onderbreekt de capillaire wateropname conform de WTA, getest bij muren met 80% vocht en drukloos geïnjecteerd c.q. aangebracht. 

Eigenschappen
 • Verstevigend
 • Poriënverdichtend
 • Zoutwerend
 • Verbetert de hechting, slijtvastheid en sterkte van het oppervlak
 • Verhoogt de chemicaliënbestendigheid

Verwerking

1. Instandhouding oude gebouwen
a) Boorgatensysteem “Metselwerkinjectie tegen capillair optrekkend vocht” begane grond of kelder. Stuclaag en/of verf tenminste 80 cm meer verwijderen dan de vocht- /zoutschadegrens. Slechte voegen 2 cm diep uitkrabben, droge ondergronden voornatten en voorzien van een basisverkiezeling met Remmers Kiesol 1:1 in water en Remmers Sulfatexmortel. Eventuele open voegen dichtzetten met Remmers Dichtspachtel. Voor het bestrijden van optrekkend vocht met het boorgatensysteem moeten de gaten op een afstand van 10-12,5 cm worden aangebracht. Boorgaten onder een schuine hoek van 25° naar beneden boren bij grotere muurdiktes onder een kleinere hoek boren, bij dunnere muren onder een grotere hoek boren. Boorgaten welke droog zijn licht voornatten, niet met water verzadigen. Boorgatendiameter afhankelijk van de applicatietechniek 10-30 mm. Bij het boren tenminste 1 lintvoeg doorkruisen en indien mogelijk de wanddikte tot maximaal 5 cm doorboren.

Principeschema boorgateninjectie
a: buiten
b: van twee kanten vanaf muurdikte d > 60 cm (boorgatendiepte 2/3 d) d - spouwmetselwerk

Metselwerk met veel holle ruimtes, in bijv. spouwmuur met vulling, en/of lichte scheurvorming, vooraf vullen met Remmers Boorgatenvuller. Op z’n vroegst 7 dagen nadat de Boorgatenvuller is aangebracht (deze moet zijn doorgehard) de boorgaten naboren. Bij zeer open metselwerk met veel holle ruimtes is het mogelijk eerst een boorgatenreeks met Boorgatenvuller te vullen en vervolgens 5 cm hoger de gaten boren voor het injecteren. Het injecteren kan drukloos gebeuren met de daarvoor geschikte apparatuur, bijv. dunne wanden tot 24 cm dikte via de doseervultrechters, tot verzadiging van de zone, lagedruktechniek (ca. 4-8 bar) met lagedruk injectienippels of kunststof injectienippels. Injectieapparatuur: Kiesol Lagedrukspuit met koppelingsstuk, Hübner Airless 1301 VP resp. Desoi Injectiepomp DEMb03, Dittmann Unipress.
Richtlijnen voor de injectie met Remmers Kiesol:
30 seconden: ca. 0,25 kilo
1 minuut: ca. 0,5 kilo
2 minuten: ca. 1,0 kilo

Verdere gegevens volgens de opgave van de leverancier van de apparatuur.

Bijkomende maatregelen bij gevelinjectie:
- een verkiezelingsbewerking als verticale oppervlakteafdichting vanaf de vloer tot circa 20 cm boven de boorgatenreeks met Remmers Aanbrandmortel
- Remmers Saneerputz Speciaal. Beneden de injectiezone de stuclaag d.m.v. een snijvoeg scheiden en indien noodzakelijk de vloerdelen afdichten.

b) Curatieve kelderafdichting van binnen met verkiezelingsbewerking Remmers Kiesol 1:1 in water en Remmers Sulfatexmortel. Ondergrondvoorbereiding: Alle ondergronden moeten stevig, draagkrachtig en ontdaan zijn van stoffen welke de hechting nadelig beïnvloeden en losse en zachte delen. Keldermetselwerk binnen: Oude stuclaag tenminste 80 cm meer verwijderen dan de zichtbare vocht- /zoutschade. Reiniging en verwijdering van verflagen van het totale muuroppervlak, bijv. door de Micro Nevelstraaltechniek (Rotec). Kleinere vlakken kunnen ook mechanisch gereinigd worden. Beschadigingen, dieper liggende delen op het metselwerk en/of diepliggende voegen, grove oppervlaktestructuur vooraf dichtzetten met Remmers Grundputz of Remmers Dichtspachtel en na droging afdichten. De binnenafdichting als een gesloten geheel aanbrengen. Daarvoor is het noodzakelijk dat tussenwanden tot de hoogte waarop de pleisterlaag verwijderd is minimaal een steenbreedte van de buitenwand los te hakken. De aansluiting wand/vloer, zandcementdekvloer circa 20 cm breed, verwijderen. Indien de ondergrondvloer, betonvloer lek is de volledige zandcementdekvloer verwijderen. Bij plaatselijke lekkages in het metselwerk, bijv. aansluiting wand-vloer, de onderste voeg 2-3 cm uithakken en afdichten met Remmers Kiesol en Remmers Snelcement. Vervolgens weer dichtzetten met Remmers Dichtspachtel. Stromende lekkages en aansluitvoegen met name in beton injecteren met Remmers Injectiehars PUR via hogedruk injectienippels. Ondergrond voornatten: Het voornatten is afhankelijk van het vochtgehalte en de zuiging van de ondergrond. Sterk zuigend metselwerk (bijv. kalkzandsteen) op tijd meerdere malen voornatten. Het afdichtingssysteem wordt altijd op een mat vochtige, niet natte ondergrond aangebracht.

Verwerking
Voor de curatieve oppervlakteafdichting met dieptewerking wordt Remmers Kiesol in combinatie met Remmers Sulfatexmortel in verkiezelingsbewerkingen nat-in-nat aangebracht. Remmers Kiesol 1:1 met water verdund op een mat vochtige ondergrond volledig dekkend, zonder dat er verzadiging en lekkage optreedt, opsproeien. Na tenminste 15 minuten wachttijd Remmers Sulfatexmortel volledig dekkend als slurry opbrengen. De minimum laagdikte van de afdichtingsslurry bedraagt 1 mm per behandeling. Na de eerste verkiezelingsbewerking tenminste 20 minuten wachten en een tweede verkiezelingsbewerking op dezelfde wijze opzetten. Dat geldt ook voor de daaropvolgende verkiezelingsbewerking. Omdat de waterbelasting in de toekomst gewijzigd kan worden adviseren wij principieel drie verkiezelingsbewerkingen op te zetten. Het minimum verbruik onder Afdichtingsmortel bedraagt 2,0 kg/m² (> 1 mm laagdikte) per laag. De totale laagdikte van deze bewerkingen mag in geen geval de 5 mm overschrijden.

Verbruik
Basisverkiezeling: 0,1 kg/m² Remmers Kiesol en 1,6 kg /m² Remmers Sulfatexmortel
Nieuwbouwafdichting 0,1 – 0,3 kg/m² Remmers Kiesol
Speciale toepassingen 0,1 – 0,3 kg/m² Remmers Kiesol 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.