Funcosil AS 5L Funcosil AS (5 liter)
Funcosil AS 5L Funcosil AS (5 liter)
Funcosil AS (5 liter)
0 Review | Review toevoegen
Hydrofoberend impregneermiddel op siloxaan-/acrylaatbasis. Funcosil AS werkt kleurintensiverend en enigszins ondergrondverstevigend en is watergedragen.

Artikelnummer

064005

Gewicht   

7,000 KG

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

1-5 werkdagen

€ 119,95
€ 114,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Inhoud: 5 liter.

Duurzame werking: >15 jaar.

Toepassingsgebieden
  • Voor oude en licht poederende baksteen, nieuwe baksteen, klinkers, wasbetonondergronden
  • Grondering voor poederende, zandende ondergronden voordat deze worden afgewerkt met bijv. Betonacryl
  • Vuilwerende sealer op binnenmuren 
Eigenschappen
  • Kleurintensiverend
  • Ondergrondverstevigend
  • Waterwerend
  • Dampdoorlatend
  • Zeer goed indringvermogen
  • UV-, licht- en weerbestendig
  • Extreem duurzaam
Verwerking
Het impregneermiddel d.m.v. lagedruk vloeien tot verzadiging opbrengen en wel dusdanig dat er een 30-50 cm lange vloeistoffilm over de oppervlakte loopt.
Er op letten dat de vloeistof horizontaal zonder onderbreking over de gevel wordt aangebracht. Nadat het impregneermiddel in de ondergrond is opgenomen de handeling eventueel meerdere
malen herhalen, afhankelijk van de ondergrond. Werkdruk en sproeikop dienen dusdanig te zijn, dat geen verneveling ontstaat.

Om er voor te zorgen dat alles goed geïmpregneerd wordt, verdient het de aanbeveling om de impregneervlakken in bepaalde afmetingen te behandelen. Kleinere, moeilijk te bereiken delen,
welke met sproei- en vloeipompen niet behandeld kunnen worden, mogen ook met kwast of verfrol bewerkt worden.

De pas, vers geïmpregneerde gevels 5 uur tegen regeninwerking beschermen. Wind en directe zoninwerking leiden tot te snelle verdamping van het oplosmiddel, waardoor de indringdiepte
van de werkzame stof nadelig beïnvloed wordt. Bij de verwerking en droging van impregneermiddelen is het mogelijk dat oplosmiddeldampen, vooral bij lage temperaturen en windstilte, naar binnen dringen. Alle ramen en deuren gedurende de impregnering met polyethyleenfolie afdekken en na impregneerwerkzaamheden de woonruimten ventileren.

Verwerkingstemperatuur
Hydrofoberende impregneermiddelen kunnen in de praktijk bij alle normale voorkomende temperaturen uitgevoerd worden. De voorkeur wordt echter gegeven aan temperaturen tussen
+10°C en +25°C. Te grote opwarming van de te impregneren gevels door zoninwerking kan door middel van bescherming voorkomen worden. Indien er gewerkt wordt bij temperaturen van minder dan +10°C wordt de verdamping van het oplosmiddel en de vorming van de werkzame stof vertraagd.

Verbruik
Baksteenmetselwerk oud: min. 0,5-1,0 ltr/m2
Oude klinkers: min. 0,2-0,5 ltr/m2
Wasbeton: min. 0,25 ltr/m2
Pleisterlagen, als grondering (versteviging): min. 0,5 ltr/m2
Gasbeton als grondering: min. 0,5 ltr/m2
Kalkzandsteen binnen tenminste. 0,5 ltr/m²

Algemeen
Als preventieve impregnerende bescherming tegen vorst en dooizout. De waterdampdoorlaatbaarheid wordt praktisch niet beïnvloed. Door minerale materialen met Funcosil AS te impregneren, reduceert men de aangroei van micro-organismen.
Als hydrofoberende, kleurintensiverende impregnering voor renovatie en nieuwbouw op praktisch alle minerale ondergronden. Verstevigt bovendien poederende en zandende ondergronden. Kan ook gebruikt worden als hydrofoberende grondering met verstevigende eigenschappen op ondergronden, welke later afgewerkt worden met Remmers Betonacryl e.d.
Als vuilafstotende, -werende laag voor kalkzandsteen binnen in bijv. openbare gebouwen, scholen, gymzalen, sporthallen enz.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.